BEGELEIDING THUIS

Soms wil het even niet meer lukken om de dagelijkse activiteiten te plannen en te structuren omdat u wat ouder wordt of vanwege (tijdelijke) lichamelijke beperkingen. Hierdoor kan het fijn zijn als u hulp krijgt bij de algemene dagelijkse werkzaamheden en of het organiseren van uw leven. Het gaat hierbij niet om het overnemen van taken, maar om hulp en ondersteuning bij bepaalde taken. Wij zijn er om u te helpen als u behoefte heeft aan Begeleiding Thuis.

Zo krijgt u weer grip op uw leven en kunt u zelfstandig blijven wonen.

AFHANKELIJK VAN UW INDICATIE KUNT U HET VOLGENDE VAN ONS VERWACHTEN:

  • Hulp bij de administratie / financiën
  • Hulp bij het boodschappen doen
  • Hulp met het afhandelen van post
  • Begeleiden bij afspraken buiten de deur
  • Onderhouden van sociale contacten
  • Hulp bij het invullen van de dagbesteding

AANVRAAG EN KOSTEN

Heeft u behoefte aan begeleiding thuis? En bent u inwoner van de gemeente Zaanstad? Dan kunt uw begeleiding thuis vergoed krijgen vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hiervoor heeft u een indicatie nodig van uw gemeente. Vanaf het moment dat de gemeente de beschikking heeft afgegeven, heeft u recht op begeleiding thuis. Uw aanvraag regelt u via het sociaal wijkteam. Meer informatie kunt u vinden op www.swtzaanstad.nl. Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag of wilt u meer informatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u uiteraard graag verder.

EIGEN BIJDRAGE

Voor hulp bij het huishouden bepaalt het CAK uw eigen bijdrage. Vanaf 2019 is uw eigen bijdrage WMO maximaal € 19,-. Meer informatie hierover vind u op www.hetcak.nl. U kunt ook telefonisch contact met het CAK opnemen door te bellen met: 0800 1925